Els organitzadors descarten buscar una nova data per la Fira d’Espàrrecs i només recol·locaran alguns dels actes. Foto: Ajuntament de Gavà

El consistori gavanenc ha decidit suspendre la 67a edició de la Fira d’Espàrrecs. Enguany, aquesta mostra dels productes agrícoles locals que es cultiven al Parc Agrari s’havia de celebrar els dies 1, 2 i 3 de maig. El govern municipal ha consensuat la cancel·lació amb la Cooperativa Agropecuària de Gavà donada la importància que pren el confinament com una de les millors mesures per reduir l’expansió del coronavirus Covid-19 per la ciutat i la resta del territori.

De moment, els organitzadors no contemplen una nova data per celebrar la fira agrícola, tot i que no han descartat que alguns dels actes que s’havien de fer s’acabin reprogramant més endavant, un cop la crisi sanitària estigui superada. A més, els diners de les arques municipals que s’estalviaran per fer aquesta fira, uns 150.000 euros, aniran destinats a impulsar diferents mesures per reduir l’impacte que la pandèmia del coronavirus ha provocat als autònoms i als comerciants gavanencs.

A més de la Fira d’Espàrrecs, el govern de Raquel Sánchez també ha decidit suspendre altres actes que s’havien de celebrar a la ciutat, com per exemple l’Abril Cultural, totes les activitats que es fan durant aquest mes entorn de la diada de Sant Jordi.

UNA VINTENA DE MULTES
El Comitè de Coordinació COVID-19 de Gavà també ha decidit suspendre totes les obres que es fan a la ciutat, incrementar el control als carrers i als comerços, ha modificat els horaris dels mercats municipals, que tancaran abans, i ha reorganitzat el servei de neteja diària, entre altres mesures.

Des del consistori també han explicat que, de moment, els agents de la Policia Local han posat una vintena de multes a persones que han incomplert les indicacions de seguretat anunciades per la Generalitat i l’estat d’alarma decretat pel govern central. A banda de les tasques de vigilància, les patrulles recorren els carrers avisant d’aquestes ordres a través de la megafonia dels vehicles policials.