La presentació de Màrius Serra per celebrar els 40 anys de la llibreria. Foto: Els nou rals

Els dissabtes són especials a la llibreria ‘Els nou rals’. Va ser un dissabte, concretament el 16 de març del 2013, quan centenars i centenars de veïns i veïnes es van organitzar per anar a comprar un llibre i evitar així que en Jordi Vicente es veiés obligat a tancar la llibreria per culpa de la crisi i de la caiguda de les vendes. Aquesta acció, que es coneix com a ‘cash mob’, es va dur a terme a les 11 del matí. Per recordar el moviment ciutadà que va servir per salvar el negoci, els actuals gestors han decidit que els actes per celebrar els 40 anys de vida de la llibreria comencin a aquesta hora i gairebé sempre ho fan amb un espectacle per als més petits.

I és que un dels objectius dels socis de la cooperativa que gestiona actualment la llibreria és dinamitzar el carrer amb activitats culturals de tota mena. Pel carrer Sant Joan ja hi han passat autors d’èxit com Màrius Serra o Marc Pastor, que han presentat les seves últimes novel·les. En el cas de Pastor, també es va fer una taula rodona amb altres mossos d’esquadra que escriuen, moderada per Tamara Carrasco.

EL TORN DELS PREMIATS
El dissabte 30 està prevista la presentació de la novel·la ‘Un any a la Cerdanya’, de Rafael Vallbona, que també parlarà de ‘Els bons dies’, que acaba de guanyar el premi Roc Boronat de literatura. El 14 de desembre serà el torn de Montserrat Barderi, autora de ‘La memòria de l’aigua’, guanyadora del premi Prudenci Bertrana.

Amb aquestes presentacions s’acabarà un mes i mig de celebracions amb l’objectiu de continuar oferint als ciutadans activitats culturals de tota mena.