Sonia Corrochano, durant la segona Nit Empresarial. Foto: El Prat Empresarial

Sonia Corrochano, directora de l’Aeroport del Prat, ho va dir ben clar: “Creiem que la quarta pista [de l’Aeroport] no és necessària ara mateix”. Així ho va assegurar durant la celebració de la segona Nit Empresarial, organitzada pels empresaris pratencs que formen part de l’associació patronal El Prat Empresarial, que es va fer el 7 de novembre.

Així doncs, la màxima responsable de l’aeroport va descartar, per ara, la construcció d’una quarta pista, una proposta que, durant els darrers mesos, diferents veus, sobretot des de patronals i associacions empresarials de línies aèries, han posat sobre la taula. Molts ho han fet perquè consideren que l’aeroport arribarà, en pocs anys, als 50 milions d’usuaris anuals, cosa que li deixarà poc marge per créixer i portarà la infraestructura al límit de la seva capacitat.

Però des d’AENA sembla que la prioritat no és construir una nova pista al Prat, sinó convertir el de Girona en un aeroport satèl·lit del baixllobregatí.

DEIXAR DE CONTAMINAR
Durant l’acte, que també va comptar amb la participació d’un representant del Port, Corrochano també va assegurar que un dels objectius que es marca l’aeroport és reduir les emissions fins a arribar a no emetre’n cap al 2030.

Per la seva banda, des del Port de Barcelona van explicar que, els pròxims anys, invertiran 60 milions d’euros per impulsar diverses mesures mediambientals que redueixin les emissions de gasos d’efecte hivernacle. Aquestes mesures han d’ajudar a millorar la qualitat de l’aire de la ciutat.