Més de 470.000 persones van passar un dia d’agost a la ciutat. Foto: Ajuntament de Gavà

Les limitacions per viatjar i anar a l’estranger han provocat un important augment del turisme interior aquest estiu. A Gavà i Castelldefels, això es va notar amb un increment del 30% dels visitants d’un dia, el que els especialistes defineixen com “excursionistes”. Així ho diu un informe elaborat per l’empresa Kido Dynamics a partir de les dades de geolocalització dels telèfons mòbils.

Segons l’estudi, recollit per la revista Hosteltur, Gavà va ser la tercera ciutat més visitada durant l’agost amb 471.679 persones que hi van passar el dia, sense quedar-s’hi a dormir. A Castelldefels la xifra s’enfila fins a les 563.811 persones que s’hi van estar una jornada, convertint-se en la segona ciutat de tot l’Estat amb més turisme d’un sol dia només per darrere de Sitges, segons l’informe elaborat per Kido Dynamics.

Així doncs, Gavà, Castelldefels i Sitges ocupen les tres primeres posicions de la llista de deu ciutats que ha analitzat aquesta companyia. Tenint en compte aquestes dades, cal entendre que les restriccions que han imposat diversos països per prevenir contagis de coronavirus van fer que molts ciutadans, sobretot de l’àrea metropolitana de Barcelona, optessin per fer sortides de proximitat, d’un sol dia, per anar a gaudir de la platja i la gastronomia que ofereixen els establiments tan de Gavà com de Castelldefels.

Per poder veure la comparativa completa, les dades de l’informe diuen que l’agost del 2019 Gavà va rebre 362.894 visitants mentre que Castelldefels en va rebre 432.498, unes xifres àmpliament superades aquest estiu.