Un camp del Parc Agrari de Gavà anegat. Foto: Àlex Recolons / ACN

Els xàfecs que aquesta nit han caigut sobre el litoral català han provocat inundacions i altres problemes a Gavà i Castelldefels. L’episodi de pluges va començar diumenge 6 al vespre i es va allargar fins a les dues de la matinada, acompanyat de llamps i trons durant molta estona.

Segons les dades recollides per l’ACN, els Bombers van rebre una vuitantena d’avisos. Mig centenar van arribar des de Castelldefels, mentre que la resta es reparteixen entre Gavà, Viladecans i El Prat, entre d’altres. La majoria de serveis dels Bombers de la Generalitat van ser per inundacions de baixos, però també van haver d’actuar en goteres, embornals embussats, carrers plens d’aigua o cotxes avariats.

Els aiguats també van provocar problemes en la mobilitat, ja que per una baixada de tensió la circulació dels trens de Rodalies va quedar interrompuda durant una estona entre Gavà i Bellvitge. També es va haver de tallar la circulació de trens entre Castelldefels i el Garraf per la caiguda d’un arbre a les vies.

També es va haver de tallar la circulació a l’autopista C-32 a Gavà per l’acumulació d’aigua i, aquest matí, encara hi havia un carril tallat a la C-31 en direcció Tarragona perquè estava inundat.