Un moment de la desfilada dels Moros i Cristians. Foto: Ajuntament

Des de ja fa 30 anys, la ciutat viu l’esperit de les falles com si es tractés de València. Diumenge 15 va tenir lloc la Nit de la Cremà, el punt àlgid i que posa fi a les Festes de Sant Josep que organitza la Casa de València des de fa tres dècades.

Abans, però, el municipi va ser l’escenari d’altres actes tradicionals com la desfilada de Moros i Cristians, en la qual va participar l’alcaldessa Raquel Sánchez i l’alcalde d’Olocau, Antonio Ropero, localitat amb la qual està agermanada Gavà.

Ropero va expressar la seva voluntat de “mantenir viu aquest vincle” entre Gavà i Olocau, mentre que Sánchez va lloar “l’esperit d’una fesa que, més enllà de ser la màxima expressió de la cultura valenciana, s’ha convertit en un acte de ciutat esperat i gaudit per tothom”.

Tot va començar el 1988, quan la comunitat valenciana de la ciutat va començar a celebrar una festa que ara està plenament consolidada a Gavà.

El president de la Casa de València, Sergio Engli, va destacar a l’inici de les festes que s’havia treballat “intensament” per aconseguir que les falles d’enguany fossin les més “inclusives i musicals”. De fet, tots els actes van tenir l’acompanyament musical d’una banda.

Per altra banda, les de Gavà no haguessin estat unes falles com déu mana si no hi hagués hagut falleres majors. Enguany aquest honor va recaure en Ester Zamorano, veïna nascuda a Gavà i amb vincles familiars amb la comunitat valenciana. Per la seva banda, la fallera major infantil va ser Sofia Molina, d’arrels valencianes per part de la seva mare.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram