Els alcaldes de Gavà i Viladecans han enviat una carta a Agricultura. Foto: Aj. de Gavà

Els pagesos que cultiven els camps del Parc Agrari estan al límit. L’últim temporal va tornar a inundar part dels cultius, sobretot a la zona de Gavà i Viladecans, i va fer aflorar algunes de les deficiències que fa anys que arrossega aquest enclavament clau de l’alimentació del país.

És per això que l’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, i l’alcalde de Viladecans, Carles Ruiz, han enviat una carta conjunta al Departament d’Agricultura on demanen que el Parc Agrari passi a ser una “prioritat política real” del Govern i que la conselleria faci “les inversions que aquest espai necessita”.

Entre les peticions enviades a Agricultura, els dos alcaldes se centren en els temes hidràulics i exigeixen que s’agilitzin els tràmits per fer arribar el Canal de la Dreta del Llobregat a Viladecans i Gavà. També reclamen a l’Agència Catalana de l’Aigua que modernitzi d’una vegada els sistemes de drenatge que han d’evitar les inundacions provocades per les llevantades.

Al Departament, a qui demanen que augmenti la partida pressupostària que dedica al Parc Agrari, li reclamen que elabori un pla de desenvolupament econòmic d’aquest sector, que crea 1.200 llocs de treball i que produeix el 0,7% del PIB.

PRECAUCIÓ AL CAMP
Amb l’inici del desconfinament i el permís per començar a fer activitats a l’aire lliure, el sindicat agrícola Unió de Pagesos ha demanat als ciutadans que siguin prudents a l’hora de fer aquestes activitats per camins agrícoles, espais per on circulen i treballen pagesos amb maquinària agrícola.