Un brot de la Covid-19 va afectar el centre de ple. Foto: Aj. de Viladecans

El sociosanitari Frederica Montseny ha impulsat un programa per millorar l’estat de salut de les persones que han patit el coronavirus a través de la fisioteràpia. L’objectiu és que aquells residents que han estat ingressats, és a dir, estirats en un llit, durant diverses setmanes, recuperin la forma física i la mobilitat. És una situació similar, tot i que potser no tant greu, a la que tenen les persones que han hagut d’estar aïllades, veient molt minvada les seves possibilitats de moure’s.

Per això, una de les primeres coses que fan els professionals del centre és avaluar l’estat dels residents, veient com fan una sèrie d’activitats bàsiques, quin equilibri tenen i quina capacitat de respiració mantenen. Un cop feta aquesta avaluació, els fisioterapeutes preparen una sèrie d’exercicis i activitats personalitzades per a cada pacient.

Aquest programa ja s’ha començat a aplicar en hospitals com el Clínic i el Vall d’Hebron i ara arriba en centres sociosanitaris com el Frederica Montseny, on el coronavirus va protagonitzar un brot molt important que va contagiar diversos residents.

REPRESA DE LES OBRES
La desescalada i la millora de les dades sobre contagis i persones ingressades als centres sanitaris per coronavirus també ha permès recuperar la normalitat a l’Hospital de Viladecans, on els obrers tornen a treballar en l’ampliació del centre sanitari.

A més, des de principis de mes, les persones que estan ingressades al centre poden tornar a rebre visites, tot i que encara hi ha limitacions i cal seguir les mesures d’higiene i seguretat.