Alguns dels peixos morts que es poden veure des del pont de Nelson Mandela des de fa dues setmanes. Foto: ERC El Prat

A la desembocadura del riu Llobregat han aparegut centenars de peixos morts durant les últimes dues setmanes. Davant d’aquesta situació, que es pot veure des del pont de Nelson Mandela, que travessa el riu a tocar de l’arribada al mar, el grup municipal d’Esquerra del Prat ha enviat una carta a la regidoria d’Acció Ambiental i Energia perquè en busquin l’explicació.

Els republicans demanen al consistori si tenien coneixement d’aquesta situació. Si és així, els demana explicacions sobre els possibles motius de la mort d’aquesta important quantitat de peixos a la desembocadura del Llobregat. Si l’Ajuntament ho desconeixia, Esquerra demanarà que emprengui accions per conèixer la causa de la mort. Per altra banda, els republicans també han avisat al cos d’Agents Rurals perquè aixequin acta d’aquesta situació.

En la mateixa missiva, ERC proposa que el laboratori d’Aigües del Prat prengui mostres de l’aigua del riu al seu tram final i l’analitzi per comprovar que no hi ha substàncies tòxiques o nocives per la fauna i la flora del riu. Els republicans proposen que, si l’empresa municipal detecta aquests elements contaminants, l’Ajuntament ho denunciï a les autoritats competents.