Treballadors de l’AMB reparant el trencament del tub del col·lector aquesta nit. Foto: Ajuntament de Castelldefels

L’Ajuntament de Castelldefels explica que ahir a la nit es va tornar a trencar un tram del col·lector que recull les aigües residuals de la ciutat i les envia a la depuradora de Gavà. Els tècnics del servei d’inspecció de l’AMB van detectar la incidència ahir mateix i van començar a treballar per intentar arreglar-ho.

Però aquest matí, cap a les 11, el problema encara no s’havia resolt i, per poder-hi treballar en millors condicions, s’han aturat les bombes de l’estació de Castelldefels, que envien l’aigua cap a Gavà. Tot i que l’AMB ha posat en marxa un servei de camions per traslladar les aigües grises cap a la depuradora directament, el sistema ha començat a drenar automàticament cap a la xarxa pluvial, que desemboca a la corredora mestra que desemboca a la plaça de les Palmeres.

Salvem l’Olla del Rei denuncia, una vegada més, que aquesta situació posa en perill l’ecosistema de l’Olla del Rei, una de les zones humides amb presència de fauna i flora protegida que hi ha al Delta. L’entitat alerta que s’està abocant una quantitat d’aigua contaminada molt important que pot acabar provocant greus problemes ambientals en aquest espai natural.

Des de l’Ajuntament asseguren que l’AMB està treballant perquè la incidència quedi resolta tan aviat com sigui possible. També diuen que l’ens s’ha compromès a començar l’any que ve les obres per construir el nou col·lector que ha de substituir l’actual, que amb aquest és el tercer cop que es rebenta aquest any.