El cartell sota el pont de l’autopista, la frontera entre les Botigues de Sitges i Castelldefels. Foto: Gemma Sánchez / ACN

Les persones que viuen a les Botigues de Sitges o a la urbanització Garraf poden anar a Castelldefels. Així ho ha permès el Procicat, que fins ara no s’havia pronunciat sobre aquesta situació que patien els ciutadans d’aquests dos nuclis. Tal com marquen les restriccions en vigència per frenar els contagis de coronavirus, la ciutadania no pot sortir del seu municipi llevat de comptades excepcions.

La qüestió és que tant les Botigues com Garraf pertanyen al terme municipal de Sitges, però estan a gairebé 15 quilòmetres del centre del municipi. En canvi, estan a tocar de Castelldefels, però no formen part ni de la mateixa comarca. Per això, la normativa estipulava que no podien anar a Castelldefels a comprar, sinó que ho havien d’anar a fer a Sitges. Ara, la Generalitat dona permís perquè els veïns i veïnes de les Botigues i de Garraf puguin anar a comprar i a fer tots aquells serveis essencials que necessitin a Castelldefels.

El regidor de Serveis Urbans i Territorials dels nuclis de Sitges, Josep Maria Martínez, deia a l’ACN que “hem sabut fer imperar la lògica sense posar en perill criteris sanitaris”. De fet, els habitants d’aquests dos nuclis ja formen part de l’àrea bàsica de salut de Castelldefels. Per això l’Ajuntament de Sitges demanava aquesta excepció al Procicat des de principis de mes.