Els regants denuncien que Agbar els veta. Foto: Arxiu

La comunitat de regants del Canal de la Dreta del Riu Llobregat ha decidit presentar un contenciós administratiu al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) contra l’Agència Catalana de l’Aigua. Els pagesos del Delta del Llobregat que aprofiten les aigües superficials per regar els seus camps consideren que l’agència pública es va equivocar quan va desestimar les al·legacions que els regants li van presentar davant el veto d’Agbar a què els pagesos se sumessin a la Comunitat d’Usuaris d’Aigües del Delta del Llobregat.

Jordi Codina, advocat de la comunitat de regants, ha explicat a Línia Mar que el TSJC ja ha admès la denúncia a tràmit i ha començat a estudiar la documentació que li han presentat. Codina assegura que, amb aquest cas, ha començat “la guerra de l’aigua del Llobregat”.

GESTIÓ DEL CICLE DE L’AIGUA
Al març, els regants van explicar que volien formar part de la Comunitat d’Usuaris d’Aigües del Delta del Llobregat perquè aquest òrgan és l’encarregat de gestionar l’aigua a la part baixa del riu i ells s’hi volien implicar directament.

Però asseguren que Agbar no ho va acceptar perquè els pagesos es convertirien en el segon grup de més pes a l’òrgan. Per això, la companyia d’aigües va aprovar un canvi d’estatuts que els pagesos consideren irregular i va deixar els regants fora. Ara, estan convençuts que els tribunals els donaran la raó.