edifici can Ribes

L’edifici de pisos de Can Ribes nominat. Foto: AMB

L’edifici de la recent promoció de 136 pisos de Can Ribes, a Gavà, és finalista als Premis d’Arquitectura Contemporània Mies van der Rohe de la Unió Europea. El de Gavà és un dels 362 projectes de 38 països diferents que opten als guardons, una trentena dels quals són espanyols.

El següent pas en la carrera per al premi és que la promoció de Can Ribes sigui seleccionada pel jurat per a una fase final de 40 edificacions, que seran visitades per un equip que parlarà amb els creadors, els clients i els promotors del projecte.

No és el primer reconeixement

Aquest no és el primer reconeixement que rep aquesta promoció d’habitatges, obra de l’estudi Harquitectes. I és que al març va ser guardonada amb el premi AVS 2023 de Bones Pràctiques dels Gestors Públics d’Habitatge i Sol, en concret de la categoria d’Edificació Sostenible d’Obra Nova, mentre que al juliol va quedar finalista als Premis FAD d’arquitectura i interiorisme.

Els Mies van der Rohe reconeixen les millors obres construïdes a Europa entre l’abril del 2021 i el maig del 2023. Segons expliquen des de l’organització, l’edició d’enguany dels guardons, la divuitena, “reflexionarà sobre els reptes actuals” als quals s’enfronten ciutadans, arquitectes, promotors i responsables polítics, i que tenen a veure amb el canvi climàtic i la sostenibilitat. I, en aquest sentit, Espanya és el país europeu amb més nominacions als guardons, amb 29, per davant de França, que en té 26, i Alemanya, que es queda amb 21.

La relació dels premis amb Barcelona

Aquests premis s’entreguen cada dos anys, gràcies a un acord entre el Parlament Europeu i l’Ajuntament de Barcelona. Per altra banda, la Fundació Mies van der Rohe es va crear el 1983 amb la voluntat de reconstruir el pavelló alemany que Ludwig Mies van del Rohe i Lilly Reihc van construir per a l’Exposició Universal de Barcelona de l’any 1929. Amb tot, la fundació fomenta el debat i la sensibilització sobre temes relacionats amb l’arquitectura i l’urbanisme contemporanis.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram