L’alcaldessa té 60 dies per acceptar la consulta. Foto: Salvem El Calamot

La plataforma No al Pla de Ponent-Salvem el Calamot vol que siguin els gavanencs i les gavanenques els que decideixin si s’ha de fer o no el projecte urbanístic que l’Ajuntament ha posat en marxa i que pretén construir fins a 5.000 nous pisos en una de les últimes zones verdes de la ciutat. Dijous 5, amb la petició formal a l’Ajuntament, l’entitat va posar en marxa el procés per poder fer la consulta ciutadana, que tot i no ser vinculant, creuen que serà clau perquè el govern de Raquel Sánchez tiri endavant o aturi el projecte d’urbanització d’un dels últims corredors naturals entre la serra del Garraf i les zones protegides del Delta del Llobregat.

Ara, l’alcaldessa té tres mesos per respondre la petició. Un cop acceptada la consulta, els seus promotors tenen seixanta dies per recollir, com a mínim, 2.000 firmes de veïns i veïnes majors de setze anys. Des de la plataforma es mostren confiats i creuen que no tindran problemes per assolir aquesta xifra.

PROTESTA AJORNADA
De fet, des de la plataforma esperaven que un dels moments en què podrien recollir més signatures fos durant la manifestació que s’havia convocat per al dissabte 14 de març. Però, finalment, davant les recomanacions de les autoritats sanitàries i del Govern de la Generalitat arran de l’expansió del coronavirus i les mesures per reduir-ne els contagis, l’assemblea va decidir ajornar la marxa que havia de recórrer diferents carrers de la ciutat.

En un missatge publicat a les xarxes socials en el que deien que continuen “mobilitzats per aturar el Pla de Ponent”, la plataforma va explicar que aviat anunciaran noves activitats i la nova data de la manifestació.

PROJECTE “NECESSARI”
A principis de mes també van començar les obres per construir 136 nous pisos al nou barri de Can Ribes, una zona que el govern municipal considera el lloc de “creixement natural” de la ciutat. És per això que l’alcaldessa va aprofitar per mantenir una trobada amb els mitjans de comunicació per explicar els “beneficis” del Pla de Ponent.

En aquest sentit, Sánchez va defensar que aquest pla d’urbanització és “necessari i sostenible”, ja que assegura que posarà al servei de la ciutadania uns terrenys que actualment són privats i que servirà per satisfer “moltes mancances” que té la ciutat. Durant la reunió, l’alcaldessa va assegurar que la construcció d’aquests nous pisos servirà per satisfer la demanda d’habitatge assequible, una necessitat que assegura que hi ha al municipi i al conjunt de l’àrea metropolitana.

APOSTA VERDA
La voluntat de l’alcaldessa Raquel Sánchez de demostrar que el seu govern aposta per la recuperació dels espais verds i naturals també es va poder comprovar a finals de febrer, quan va presentar la recuperació i restauració de l’antiga pedrera de la Sentiu i de l’estany de la Murtra.

Si la reparació de la pedrera ha consistit a recuperar el sòl i replantar-hi vegetació per adaptar-se a l’entorn natural, a l’estany s’hi han fet unes illes flotants per fomentar la biodiversitat. Des de l’Ajuntament expliquen que les accions han donat els seus fruits i s’ha recuperat la fauna a la zona.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram