La parada que la llibreria Els Nou Rals de Viladecans va muntar al carrer. Foto: Els Nou Rals

L’alegria va tornar als carrers de la ciutat per celebrar la Diada de Sant Jordi. Els llibres i les roses van tornar a inundar la ciutat, tot i que aquest any, per evitar aglomeracions, només les floristeries i les llibreries van poder muntar parades als carrers. La llibreria Els Nou Rals va ser una de les que ho va fer, instal·lant dues carpes amb circuits separats per a infants i joves i adults. Ricard Caba, un dels seus responsable, agraeix la paciència dels ciutadans que hi van acudir i van fer pacientment la cua per poder accedir al recinte i comprar els llibres.

Caba reconeix que “tothom va estar content” de poder tornar a sortir al carrer a celebrar una festa tan estimada. També diu que hi va haver molts veïns que van ser previsors i van anar a buscar els llibres dies abans, per evitar la gentada de la Diada. Un dia de Sant Jordi que assegura que va ser “espectacular”, ja que “la gent s’ha bolcat” a comprar cultura després d’un any tan complicat.

COMBINACIÓ PERFECTA
Pel que fa a la llista dels més venuts, la llibreria comparteix els títols de Xavier Bosch en ficció i del doctor Oriol Mitjà en no-ficció. Però com sempre, els autors locals també han tingut el seu espai per reivindicar-se entre els lectors. I tot això, en un any en què Els Nou Rals no ha pogut organitzar les tradicionals presentacions de llibres ni les activitats culturals que sempre fa per celebrar la diada de Sant Jordi.