En blau la parcel·la adjudicada. Foto: Incasòl

“Si ajuden a impulsar l’ocupació, benvinguts siguin”. Aquesta és la màxima que resumeix el sentiment general al Prat després de l’anunci d’adjudicació d’una parcel·la al polígon Mas Blau de 150.000 metres quadrats a l’empresa Amazon perquè hi instal·li el seu centre logístic de referència al sud d’Europa.

Malgrat que encara resten alguns serrells per confirmar l’operació –la companyia ha d’analitzar a fons la inversió de 30 milions i signar el contracte amb l’Incasòl–, l’anunci de l’arribada del gegant del comerç electrònic al Prat no ha deixat indiferent ningú. En línies generals, el municipi es mostra il·lusionat però alhora cautelós, sobretot pel que fa als llocs de feina que es podrien crear tant al Prat com a la comarca i que, segons diverses fonts, oscil·larien entre els 1.500 i els 2.000.

El primer a valorar l’anunci va ser el mateix alcalde, Lluís Tejedor, que dimarts a la sortida d’una reunió amb el Govern per abordar la qüestió va demanar concreció a l’empresa per conèixer “el projecte d’ocupació”, per tal que aquest “afecti positivament els aturats del Prat”. I és que l’impacte que l’arribada d’Amazon pot tenir en el mercat laboral local és una de les principals qüestions de debat en una ciutat amb un 16% d’atur.

En aquest sentit, des dels sindicats coincideixen a donar la benvinguda al centre tot i que asseguren que vetllaran pels drets dels treballadors. “Volem ocupació de qualitat”, reclama a Línia Mar Toni Mora, secretari general de CCOO al Baix Llobregat, Anoia, Alt Penedès i Garraf, tot recordant informacions aparegudes sobre la presumpta precarietat laboral a Amazon.

En aquesta línia es mou el sindicat UGT, que en boca del seu secretari comarcal, Carlos de Pablo, assegura que estaran “vigilants” amb les actuacions de l’empresa envers els seus empleats. De totes maneres, totes dues organitzacions veuen amb bons ulls l’arribada d’una planta que pot generar molta ocupació. “És una gran notícia que es facin inversions així a la comarca”, reconeix Mora.

COMPROMÍS D’AMAZON
Per la seva banda, Amazon ja ha mostrat el seu compromís “a llarg termini amb l’economia catalana i espanyola”, mitjançant un ritme d’inversió “constant” i la “creació de llocs de treball”.

Una ocupació que és la principal preocupació dels veïns en tot plegat. “Endavant a Amazon si genera ocupació”, explica Felipe Martín, secretari de l’Associació de Veïns Jardins de La Pau, que recorda que la situació econòmica no acaba de millorar del tot. Un altre líder veïnal que valida l’arribada de la companyia és Germán Casas, president dels veïns de Les Palmeres, el qual, a títol personal, afirma que seria “normal” que aquest centre logístic “donés feina no només a la ciutat, sinó a tota la comarca”. Un objectiu que pot interessar també al teixit empresarial de la comarca, ja que el centre d’Amazon podria generar ocupació indirecta a l’àrea de Prat i rodalia.

NOVES EMPRESES
Per la seva banda, des de l’associació E-3 del Prat, que advoca per l’economia sostenible com a principal eix de progrés, afegeixen un nou element a l’equació. I és que el seu president, Àlex Eslava, posa de manifest que “les noves empreses” com Amazon tenen un model de desenvolupament diferent que fa que generin “molt poca contaminació”. “Tant de bo vinguessin més companyies com aquesta al Prat”, desitja. De moment, Amazon ja ha fet el pas.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram