El consistori considera que les mesures de seguretat són incompatibles amb el que representa la festa. Foto: Ajuntament

L’Ajuntament del Prat ha decidit suspendre els actes de la Festa Major d’enguany per la pandèmia. Així ho van acordar tots els partits del Ple, després d’escoltar les recomanacions del Comitè assessor del Pla d’Emergència Municipal i dels serveis municipals de Cultura i Esports.

Des del consistori expliquen que la decisió s’ha pres després de parlar amb les entitats de la ciutat implicades en la celebració de la festa i que s’ha fet perquè la situació de pandèmia que estem vivint per culpa del coronavirus és incompatible amb el retrobament, el contacte, la barreja i la celebració conjunta que representa la Festa Major.

A banda dels actes del programa oficial, el govern encapçalat per Lluís Mijoler remarca que del 25 al 28 de setembre estaran prohibits tots els actes a la via pública.

Aquesta decisió arriba després que, a finals d’agost, l’Ajuntament ja anunciés canvis com la supressió dels concerts de gran format o de la fira d’atraccions. L’anunci va provocar queixes del sector, que considera que els ajuntaments estan “criminalitzant” el sector sense arguments.

Dies abans, la Junta de Portaveus també va decidir suspendre tots els actes oficials de la Diada Nacional, l’11 de setembre.

NOU DESTÍ
La suspensió de la Festa Major permetrà destinar part del pressupost previst, uns 250.000 euros, al fons de contingència que s’ha creat per fer front a la crisi social i econòmica i per impulsar la reconstrucció de la ciutat.

La resta es dedicarà a promoure el teixit cultural de la ciutat quan la situació sanitària ho permeti.