Centenars de veïns es van concentrar per condemnar el crim. Foto: Àlex Recolons / ACN

L’Ajuntament es personarà com a acusació particular en el judici del cas de la veïna pratenca assassinada pel seu marit el 2 de desembre. Així es va acordar en la declaració institucional de condemna que es va aprovar amb el suport de tots els partits al Ple d’aquest mes. D’aquesta manera, des del consistori expliquen que podran fer “un seguiment més acurat” del cas. A més, l’Ajuntament també ha presentat una queixa al Consell de l’Audiovisual de Catalunya pel tractament del cas que van fer-ne els informatius de Telecinco.

El consistori també està en contacte amb el Departament de Salut, que ha obert un expedient informatiu a l’Hospital de Bellvitge per aclarir si, tal com va avançar SER Catalunya, el centre no va enviar un informe mèdic als jutjats de la víctima quan aquesta, el 24 de juny, va ingressar a urgències amb una costella trencada i altres lesions després d’haver patit una agressió domèstica.

SENSE ANTECEDENTS
L’assassinat, el novè crim masclista que es comet aquest any a Catalunya, va passar dilluns 2 de desembre al matí. La Guàrdia Urbana va trobar el cos de la víctima a casa seva amb signes de violència i va iniciar la recerca del seu marit, que es va acabar entregant voluntàriament a la comissaria dels Mossos d’Esquadra.

Tot i que no hi havia antecedents de violència de gènere, segons l’ACN la dona estava rebent atenció del Servei Municipal d’Informació i Atenció a les Dones.

El jutge que s’ha fet càrrec del cas va decretar presó sense fiança per a l’home i va demanar a la Generalitat que es faci càrrec dels tres fills que tenia la parella.