Concentració contra l’atac a la plaça de la Vila. Foto: Twitter (@OCL_H)

Tots els grups polítics han donat suport a una declaració institucional per rebutjar l’agressió homòfoba que un jove va patir dimecres 3 de març, quan sortia dels actes de celebració del carnestoltes. Al Ple del 13 de març, representants d’entitats del lleure i a favor dels drets del col·lectiu LGTBI van ser els encarregats de llegir el manifest, on es denuncia l’agressió. El text defineix els fets com “una expressió de LGTBIfòbia intolerable”. Per això, i davant la preocupació provocada per aquesta agressió, les entitats que van impulsar el text i les que s’hi han sumat asseguren que no es quedaran impassibles i que no permetran més atacs com aquest a la ciutat.

Aquest clam és el mateix que es va sentir dimarts 5 de març, tres dies després de l’agressió, en una manifestació que va reunir més de 400 persones a la plaça de la Vila.

Amb aquesta concentració, els convocants van voler demostrar el seu suport a la víctima de l’agressió.

UN MENOR DETINGUT
Tal com va explicar l’Ajuntament, els fets van passar diumenge 3 de març cap a les dues de la matinada, quan un jove sortia de la festa de Carnaval organitzada a La Capsa.

Davant l’estació de Les Moreres, un menor va assetjar verbalment la víctima i després el va atacar físicament. El jove, que va ser atès pels serveis d’emergència, va denunciar els fets a la Policia Local. Els agents van arrestar el menor per un delicte de lesions i un altre contra els drets fonamentals.