Protecció Civil ha repartit mascaretes a veïns i veïnes del Prat. Foto: Aj. del Prat

Els serveis de Protecció Civil del Prat han intensificat la distribució de mascaretes i material sanitari. A més de repartir-ne entre els col·lectius de risc com les residències o els centres d’atenció primària, també n’han donat als veïns i veïnes que han d’anar a treballar i fan servir el transport públic o als que van a comprar.

Un dels repartiments més importants que va fer Protecció Civil al Prat va ser a mitjans d’abril, quan se’n van entregar 3.000 entre els clients que anaven a comprar al mercat municipal i els que van anar a buscar productes frescos i de proximitat al Mercat de Pagès. Des de llavors, cada dissabte es reparteixen mascaretes d’un sol ús als clients que van a comprar als mercats.

També s’ha doblat la desinfecció dels carrers. Des de fa uns dies hi treballen nou equips, és a dir, totes les brigades de neteja de la ciutat, que es dediquen a desinfectar contenidors i a netejar tots els carrers i les voreres amb aigua a pressió i productes desinfectants. Per poder dur a terme tots aquests nous serveis, la plantilla dels serveis de neteja s’ha anat reincorporant a la feina i ja torna a treballar al 100%.

Com que el desconfinament va avançant i el govern de l’Estat ha anunciat noves fases per poder sortir de casa per fer activitats, l’Ajuntament també ha decidit recuperar el servei de jardineria, que va quedar aturat quan va arribar la pandèmia del coronavirus i es va decretar l’estat d’alarma. Ara, aquests treballadors hauran de posar al dia els parcs i jardins de la ciutat, on durant aquests mesos no s’ha fet el manteniment habitual.