festival al carrer

Ruiz i Campón, durant la presentació a Ca n’Amar. Foto: Línia Mar

Ja està tot a punt per a l’inici del Festival Al Carrer de Viladecans, que del 30 de juny fins al 2 de juliol desplegarà arreu de la ciutat fins a una setantena d’actuacions de les companyies més punteres de l’estat i del continent. “Tornem a la normalitat”, ha expressat aquest matí el director del certamen, Xavier Campón, en un acte de presentació que ha tingut lloc al Museu d’Història de Ca n’Amat.

Campón ha estat acompanyat per l’alcalde, Carles Ruiz, que ha reivindicat Viladecans com la “capital del teatre de carrer a Espanya”. “Viladecans és una ciutat fa temps compromesa amb les arts de carrer”, ha afegit el batlle, que ha celebrat que l’edició d’enguany torni a la normalitat postcovid. I és que, després d’edicions celebrades a la xarxa, amb control d’accessos per evitar aglomeracions i paràlisi del sector cultural, ara sembla que les aigües continuen el seu curs i que s’han recuperat forces. “Ja s’ha superat la pandèmia cultural”, ha assenyalat Ruiz.

Els millors espectacles

Hi coincideix Campón, que ha assegurat que el festival d’enguany compta amb les millors companyies tant de l’àmbit estatal com continental. En aquest sentit, ha destacat els espectacles League & Legends, un muntatge dels belgues 15 feet 6, i Encore une fois, de Tripotes Cie., també procedent de Bèlgica. També hi destaca Duo Kilombo, que porta a Viladecans Étranges étranges, una proposta de circ que reflexiona sobre l’hostilitat del món actual i la manca d’humanitat.

al carrer

El festival va arrossegar 30.000 persones a Viladecans l’any passat. Foto: Ajuntament de Viladecans

Amb tot, el festival compta amb la participació de 36 companyies, dues de les quals són de Viladecans. Pel que fa a la representació espanyola, destaquen Poi, de la companyia balear D’es Tro, o bé Sopla!, de Trucar Circus, provinents d’Andalusia.

Festival inclusiu

Campón ha explicat que l’edició d’enguany del festival té un vessant inclusiu, i és que als espais on es representaran les funcions hi ha reservada una zona per a persones amb diversitat funcional i mobilitat reduïda. “No hi ha diferència de classe o d’espais”, ha remarcat el director del festival.

Per tot plegat, la ciutat escalfa motors per convertir-se en l’epicentre cultural de la comarca durant tres dies. “Volem que Viladecans sigui una ciutat on passen coses, on la gent ve a passar el dia”, ha reivindicat l’alcalde, que ha destacat la feina de promoció cultural que fa l’Ajuntament. Sense anar més lluny, el pressupost del festival ascendeix als 400.000 euros.

L’any passat els organitzadors van calcular que unes 30.000 persones van visitar la ciutat per assistir als espectacles, una xifra que enguany esperen mantenir i superar. Ruiz, sobre aquesta qüestió, ha recordat que l’impacte indirecte de l’arribada de persones de fora de la ciutat és positiu per a la restauració. “El festival cohesiona la ciutat i hi deixa un fort impacte econòmic”, ha reblat Campón.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram