Una infermera registrant una de les proves del cribratge massiu. Foto: Salut

Catorze positius. Aquests són els casos de coronavirus que s’han pogut detectar gràcies a les 1.922 proves que Salut va fer a la ciutat des de l’1 de desembre i fins al 18 de desembre en el cribratge massiu que va impulsar en diferents municipis de la comarca per detectar les persones asimptomàtiques que estiguessin contagiades i així poder tallar les cadenes de transmissió i frenar la pandèmia.

Segons ha pogut saber Línia Mar, al Delta s’han fet més de 9.000 proves. El Departament liderat per Alba Vergés va començar el cribratge massiu al Prat de Llobregat, on es van començar a fer tests el 30 de novembre. Fins al 18 de desembre, a la ciutat s’hi van fer 2.859 proves que van permetre detectar disset persones contagiades amb el coronavirus.

En segon lloc hi ha Viladecans, on els tècnics de Salut van realitzar 2.471 proves en 16 dies, del 2 de desembre fins al 18. Les proves en aquesta ciutat només van detectar vuit casos positius asimptomàtics, la meitat que a Gavà i al Prat.

Finalment, a Castelldefels és on s’han fet menys tests d’antígens i s’han trobat menys casos de persones asimptomàtiques. En concret, s’han fet 1.764 proves ràpides i només s’han trobat quatre positius durant els quinze dies que va durar el cribratge massiu a la ciutat, del 3 al 18 de desembre.

El Servei de Vigilància Epidemiològica de Salut Pública ha decidit posar punt final als cribratges massius, que volien tallar les cadenes de transmissió, i a partir d’ara apostarà per fer cribratges més selectius i puntuals.