Un jutjat de Gavà va ordenar el desallotjament. Foto: Twitter (@DefensemCastell)

Ecologistes en Acció acusa l’Ajuntament d’ocultar informació i vulnerar la Llei de transparència. L’entitat considera que el govern local ha incomplert amb els terminis que marca la legislació sobre accés a la informació pública, que dona un mes per respondre les peticions dels ciutadans.

Segons expliquen des del grup ecologista, que forma part de la plataforma Defensem el Castell, a l’estiu van demanar a l’Ajuntament informació sobre el desallotjament de l’acampada que van fer els Mossos d’Esquadra, per ordre del jutjat de Gavà, el 19 de juliol. L’entitat també va demanar els detalls d’un díptic editat i distribuït als veïns per l’Ajuntament que informava sobre el projecte d’urbanització a la pineda.

En declaracions a Línia Mar, Ecologistes en Acció explica que el setembre van rebre la resposta de l’Ajuntament per correu electrònic però que, en la resposta, no hi havia cap document adjunt. Finalment, quan van rebre la documentació aquest gener, fora de termini, l’entitat assegura que només hi havia un terç de tota la informació demanada.

SORPRESA INSTITUCIONAL
Des de l’Ajuntament, Candela López, primera tinenta d’alcaldia, explica a aquest periòdic que es va “sorprendre molt” quan va aparèixer el comunicat, ja que assegura que “el setembre es va firmar el decret” per entregar la informació que tenia el consistori. Però també reconeix que fins a mitjans de gener no van tenir tota la informació que havia demanat l’entitat, ja que una part la tenia la Junta de Compensació i no la va enviar fins aquest mes.