Els guanyadors de Talent a les Aules Gavà-Viladecans. Foto: Ajuntament

El projecte Love in Bloc d’Andrea Aguilar i Cristina Martínez ha guanyat el primer premi de Talent a les Aules d’aquest any. El guardó d’aquest projecte impulsat pels ajuntaments de Viladecans i Gavà consisteix en un viatge de cinc dies a California, als Estats Units, per visitar Silicon Valley, una zona amb universitats i centres dedicats a la innovació i la recerca i empreses com Facebook o Apple.

La idea presentada per les dues estudiants de quart d’ESO de l’Institut Josefina Castellví consisteix a reciclar plàstic per elaborar maons destinats a construir habitatges als camps de refugiats per millorar-ne les condicions de vida.

Aguilar i Martínez expliquen que van tenir la idea després de veure la necessitat de millorar la situació dels refugiats i la possibilitat de “poder donar una segona vida als plàstics que utilitzem en el nostre dia a dia” mitjançant l’economia circular.

Les dues guanyadores també comenten que “els maons tenen un muntatge fàcil”, com si fossin peces de Lego. Això en facilita el transport i el muntatge allà on siguin necessaris. A més, treballen amb una aplicació que els permet saber a quin camp de refugiats volen destinar el seu projecte i triar quina quantitat de blocs hi volen dedicar.

Els governs de Viladecans i Gavà van impulsar Talent a les Aules, que aquest any ha celebrat la segona edició, per tal de fomentar la creativitat i la innovació entre els estudiants de secundària dels instituts de les dues ciutats amb l’ajuda d’empresaris locals. Enguany hi han participat 528 alumnes.