Una de les classes de l’escola francesa Bon Soleil de Gavà, on s’ha hagut de confinar un grup. Foto: Lycée Bon Soleil

El confinament d’algun grup bombolla dels centres escolars ha arribat al Baix Llobregat. Durant el tercer dia de curs, les classes van començar dilluns 14 de setembre, el Departament d’Educació ha explicat que s’han hagut de confinar un grup de l’Institut Torreroja de Viladecans, un altre grup de l’Escola Bon Soleil de Gavà i un altre dels Salesians de Sant Boi.

Segons la secretària general d’Educació, Núria Cuenca, la xifra de grups confinats s’ha doblat en un dia, ja que dimarts n’hi havia 17 i avui ja en són 34. En total hi ha 285 professionals (entre mestres, professors i personal d’administració dels centres) i 516 alumnes confinats en quarantena. Això suposa que hi ha 27 centres educatius del país afectats per coronavirus, un 0,49% del total.

Aquests casos s’afegeixen al tancament de l’Escola Juncadella de Sant Vicenç dels Horts, que encara no ha pogut començar el curs després que s’haguessin de confinar tots els mestres del centre per un positiu entre un dels membres de la plantilla. En declaracions recollides per l’ACN, el secretari general de Salut, Marc Ramentol, ha fet una valoració “força positiva” del protocol de gestió de casos.