dinar viladecans

La iniciativa va comptar amb desenes de voluntaris. Foto: Ajuntament

Prop de 300 persones van gaudir dissabte dia 10 de juny d’un dinar popular d’aprofitament. Es tracta d’una iniciativa de la Plataforma Aprofitem els Aliments (PAA), que treballa des de fa una dècada per reduir el malbaratament alimentari, des de la producció fins a la distribució i el consum.

Aquell dia, de fet, es van salvar 497 quilograms d’aliments, que si no hagués estat per aquesta iniciativa, haurien acabat a les escombraries. A banda, recuperar aquests productes va evitar generar 510 quilos de CO2.

En concret, eren aliments donats per comerços de la ciutat i recollits en una espigolada als camps de conreu del municipi. L’encarregada de convertir aquesta collita en un menú de cinc estrelles va ser la xef local Cèlia Martínez, que va presentar una proposta de bunyols de carbassó amb bròquil, sopa freda de cirera amb cogombre, amanides, torrades amb baba ganoush, arròs amb verdures i postres.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram