Tres de cada quatre infants reben una ajuda per al menjador. Foto: Arxiu

El nombre d’infants que reben alguna ajuda per poder pagar el menjador escolar ha crescut un 22% aquest curs. Segons les dades publicades per l’Ajuntament, a la ciutat hi ha 789 escolars que reben algun tipus de beca per poder pagar l’àpat que els proporciona el centre on estudien. De fet, si el curs passat la meitat dels infants i joves castelldefelencs rebien una ajuda parcial per costejar el preu del servei de menjador, aquest curs 2020-2021 la xifra ja arriba a gairebé tres de cada quatre estudiants (70%).

Gran part d’aquestes ajudes les paga el Departament d’Educació, que aquest curs ha pagat tot el cost del menjador a 131 alumnes –l’any passat eren 107– i dona una beca del 70% del preu a 604 més. El curs passat es van beneficiar d’aquesta ajuda, que era de només el 50% del preu, 573 alumnes.

A una trentena dels alumnes que la Generalitat els paga el 70% del menjador escolar, l’Ajuntament els dona una altra beca que completa el 30% restant. D’aquesta manera les famílies no han d’assumir el cost del menjador i els infants poden fer aquest àpat al centre escolar.

El consistori també entrega beques del 50, del 70 i del 75% a diversos alumnes, i una quinzena d’estudiants tenen una ajuda del 90% que paga l’àrea de Serveis Socials de l’Ajuntament.

La regidora Esther Niubó, encarregada d’aquesta carpeta, assegura que “l’Ajuntament continuarà fent tots els esforços necessaris per garantir la suficiència alimentària a tots els infants i joves” de la ciutat i destaca que garantiran “la igualtat d’oportunitats”.