El Prat Empresarial ha demanat mesures per ajudar als empresaris a suportar la crisi provocada pel coronavirus. Foto: Twitter (@empresesdelprat)

Des de la patronal El Prat Empresarial expliquen que, arran de la declaració d’estat d’alarma impulsada pel govern central, les empreses que formen part del col·lectiu i d’altres que no estan treballant conjuntament per intentar reduir els efectes que l’expansió de la pandèmia provocada pel Covid-19 pot provocar. De fet, des de l’inici de la crisi asseguren que han tingut diferents exemples de solidaritat entre treballadors i també per part d’empreses.

En aquest sentit, El Prat Empresarial demana que aquests gestos s’ampliïn a totes les empreses i a tots els autònoms de la ciutat, perquè defensen que la col·laboració entre tots serà una eina fonamental per afrontar les dificultats que està vivint la societat.

La col·laboració de la patronal també és amb l’Ajuntament, amb qui manté converses per tal de facilitar les coses als empresaris davant la situació que s’està vivint. En una reunió que la tinent d’alcaldia de Desenvolupament Econòmic, Marta Mayordomo, ha mantingut aquest matí amb el president de l’entitat, Jordi Morera, aquest li ha demanat una sèrie de mesures addicionals a les proposades per l’Estat i per la Generalitat per ajudar a capejar la situació als empresaris.

Entre altres coses, Morera ha proposat que l’Ajuntament allargui els terminis de les concessions municipals per activitat econòmica, repartir material de seguretat a les empreses que continuïn en actiu, activar cursos gratuïts en línia pels treballadors i ha reclamat a l’Estat que deixi de cobrar la quota d’autònoms. Des de Prat Empresarial demanen aquestes mesures per tal de fer que el cop sigui el més suau possible per a les empreses i l’activitat econòmica.