Els regidors de Ciutadans del Prat davant del Jutjat. Foto: Pau Massip Martori

El grup municipal de Ciutadans ha presentat una denúncia a la Fiscalia pel nomenament irregular de quatre agents de la Policia Local del Prat. Els taronges asseguren que es tracta de quatre persones que no havien superat els exàmens ni les proves d’accés per cobrir les places però que l’Ajuntament els va contractar igualment com a interins per cobrir quatre places al cos de Policia Local durant els anys 2017 i 2018.

En una roda de premsa davant del Jutjat del Prat, el portaveu local del partit, Antonio Miguel Ruiz, ha explicat que, segons la documentació que els regidors pratencs i l’equip jurídic del partit han revisat, aquests agents no podien ser contractats per l’Ajuntament perquè no havien superat les proves d’accés, pas previ que s’havia de complir per poder entrar a la borsa de treball. Els taronges expliquen que aquestes condicions queden especificades al plec de condicions, un dels documents que han analitzat i que han presentat al Fiscal perquè obri una investigació.

Ruiz considera que aquests quatre nomenaments es van adjudicar “de forma arbitrària, prescindint totalment dels procediments legalment establerts. El portaveu dels taronges al Prat assegura que aquest cas “no és una pràctica anecdòtica, és habitual” i carrega contra El Prat en Comú, de qui diu que creuen que normalitzen “pràctiques administratives presumptament irregulars, fins i tot algunes constitutives de delicte” i asseguren que és perquè s’han “perpetuat durant més de quatre dècades” al poder.

EL GOVERN HO DESMENTEIX
El govern municipal del Prat desmenteix “rotundament” la denúncia de Ciutadans i assegura que actualment no hi ha cap agent que treballi com interí al cos de Policia Local i afegeix que els quatre agents a què fa referència la denúncia ja no formen part del cos.

En un comunicat, el govern municipal assegura que totes les persones contractades durant aquell procés van aprovar les proves d’accés. Per això, lamenta que “un grup municipal miri de desacreditar aquest cos municipal amb una afirmació que només revela la seva manca de rigor” i esperen que s’acabi arxivant la denúncia.