tarrida

Prop de dos mil vins, caves i licors omplen el celler. Foto: Roger Jiménez

En un discret i tranquil carrer del centre del Prat, a poca distància de la plaça de la Vila, hi ha Cal Pere Tarrida. Taverna tradicional amb cent anys d’història, ha esdevingut un lloc de culte per als amants del bon vermut, que els caps de setmana omplen les tres sales de l’interior, mentre els més tardans esperen pacientment el seu torn a fora del local.

Negoci familiar fundat per Pere Tarrida l’any 1924, manté l’essència de la mà de Jofre i Jordina Tarrida, els nets de l’avi Pere que no volen descobrir el secret de la fórmula del seu vermut casolà, marca enregistrada i un dels reclams principals de la taverna juntament amb les exquisides racions d’anxoves, que són preparades de manera artesanal i servides després de mesos d’elaboració.

Un vermut únic i inimitable

“És un vermut únic, que no es pot trobar a altres llocs”, assegura a Línia Mar Jofre amb orgull. Tot i això, el taverner afegeix que entre el veïnat també són coneguts pels seus més de 1.800 vins, caves i licors, un altre dels tresors de la taverna, que amaguen sota terra, al celler.

L’any passat, Cal Pere Tarrida va quedar finalista als Premis Vinari dels Vermuts Catalans 2023 en la categoria de millor vermuteria de Catalunya, un concurs que va guanyar Lo Racó del Vermutenc, de La Ràpita.

L’emblemàtica vermuteria del Prat comparteix la distinció amb La Vermood, de Granollers; La Tafanera del Pàmpol, de Rubí, i La Malabarista, de Girona. “Els premis són un reconeixement a la tasca de molts anys”, diu Jofre, que, tanmateix, creu que la taverna ja és prou coneguda entre els pratencs i la gent de la comarca. “L’últim diumenge vam servir un total de 140 racions d’anxoves”, comenta a tall d’exemple sobre l’enorme popularitat del celler, temple de pelegrinatge de ‘vermuters’ que arriben en processó de més enllà del Llobregat.

Centenari amb sorpreses

Tercera generació de taverners, com els agrada anomenar-se, els germans Tarrida segueixen les passes de l’avi Pere, el fundador, i del seu pare, Josep Maria, que va modernitzar el negoci. Per celebrar el centenari del negoci, els germans tenen previst fer un acte especial, que consistirà en una presentació amb diverses sorpreses preparades.

La celebració, inicialment programada per al mes de maig, tindrà continuïtat per la revetlla i la diada de Sant Pere del juny, amb una cercavila amb les colles geganteres del Prat i un correfoc a càrrec dels Diables del Prat, la colla de Jofre, que comenta que tots els beneficis dels diversos actes de celebració aniran destinats a l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona.

L’aniversari arriba quan els Tarrida ja fa dècades que estan a càrrec de la taverna. Abans d’acabar l’entrevista amb Línia Mar, Jofre apunta que han viscut l’evolució dels temps des de la barra: “Abans la gent volia una marca concreta i ara et demana consell sobre vins, especialment catalans els darrers temps, tot i que els Rioja, Ribera del Duero o Navarra mantenen la seva clientela”, explica.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram