Un dels detinguts surt d’un registre escortat pels Mossos. Foto: Laura Fíguls / ACN

Una operació conjunta dels Mossos d’Esquadra, la Guàrdia Civil i la Policia Nacional ha servit per desarticular un clan familiar de la ciutat que es dedicava al tràfic de marihuana. El 19 de juny, més de 200 agents de la policia catalana i un centenar d’efectius dels altres cossos de seguretat es van desplegar pel barri de Sant Cosme per fer mitja dotzena d’entrades i registres en diferents propietats després de cinc mesos d’investigacions i seguiments als principals sospitosos.

Tal com recull l’ACN, a principis de mes es van donar a conèixer alguns detalls de com funcionava aquest grup i es va saber que, en un dels immobles registrats, els traficants tenien una plantació de marihuana en un soterrani amagat sota el plat de la dutxa. Per poder-hi accedir, el grup havia muntat un mecanisme que s’accionava mecànicament i permetia aixecar el plat, de més de 200 quilos, i entrar en un espai d’uns 45 metres quadrats on els agents van trobar 710 plantes de marihuana.

Durant els escorcolls, els agents també van trobar gairebé 10.000 euros i diferents armes de foc. L’operació va acabar amb sis detinguts, tres dels quals han acabat a presó per ordre del jutge, que ha deixat els altres en llibertat amb càrrecs.

Els agents policials també van explicar que un dels líders del clan s’havia presentat a les eleccions municipals amb una de les agrupacions locals que van concórrer el 26 de maig.