Una de les zones verdes on s’ha prohibit construir durant un any. Foto: Google Maps

L’Ajuntament de Castelldefels no donarà llicències per construir al bosquet de Montmar durant un any. El consistori ha pres aquesta decisió després que els propietaris d’una part dels terrenys d’aquesta zona hagin demanat que els hi expropiïn. El cost d’aquesta operació seria d’uns sis milions d’euros.

El Ple municipal va aprovar aquesta mesura, que ha de servir perquè l’Ajuntament elabori la proposta de modificació puntual del Pla General Metropolità, temps durant el qual s’ha de decidir com s’ordena el terreny i quines solucions es plantegen. Els propietaris d’alguns d’aquests terrenys han proposat de construir-hi un tanatori, una opció que des de l’Ajuntament volen remarcar que és una proposta que està sobre la taula i que durant els mesos vinents en poden venir més.

El govern de Maria Miranda ha fet aquest anunci després que diverses entitats i plataformes de defensa del territori i el medi ambient hagin alertat de la possible desaparició d’aquesta zona verda de la ciutat si s’acaba construint un tanatori en aquests terrenys. Des del consistori expliquen que la seva intenció és fer “corredors verds dins de la trama urbana”.

Per fer-ho, l’Ajuntament va encarregar un estudi estratègic ara fa un any. Sigui com sigui, el govern municipal també demanarà a l’AMB que creï una borsa de diners per pagar els sis milions d’euros que està previst que pugui costar l’expropiació d’alguns d’aquests terrenys.