Els vessaments han obligat a hissar la bandera vermella i prohibir el bany diverses vegades aquest estiu. Foto: Ajuntament de Castelldefels

Accelerar els permisos per construir el nou col·lector d’aigües residuals i evitar nous vessaments i la contaminació de l’Olla del Rei o de la platja. Això és el que van aprovar tots els partits de Castelldefels per unanimitat al Ple que es va celebrar el 29 de setembre.

La moció, presentada pel PSC i per Esquerra i que va rebre el suport de tots els partits del Ple, també demana a l’Agència Catalana de l’Aigua que compleixi el Pla Director d’Aigües Pluvials de 2003 i construeixi l’estació de bombament que s’ha d’instal·lar al carrer Aragó i que ha de servir per reduir les inundacions que hi ha a la ciutat quan plou molt, una de les causes que fa que acabi anant aigua contaminada a la platja o a espais naturals com l’Olla del Rei.

En el text, els partits també reclamen que s’estudiïn “possibles accions per reparar els danys reputacionals” que han provocat els episodis de vessaments contaminants que hi ha hagut recentment i que, per exemple, han obligat a tancar les platges.