Els pisos turístics es concentren als barris de platja. Foto: Google Maps

Quaranta llicències. Aquest és el límit que ha posat l’Ajuntament als pisos turístics. Només donaran quaranta permisos, que es limitaran als barris de Montmar, Bellamar i Can Roca. A la resta del municipi, el consistori no atorgarà cap nova llicència per obrir pisos turístics, un negoci que compta amb 347 habitatges autoritzats a la ciutat.

La decisió es va aprovar al darrer Ple, que es va celebrar el 27 de febrer, on es va votar el nou Pla especial urbanístic per a la regulació de l’habitatge d’ús turístic. L’objectiu d’aquest projecte, impulsat per la regidoria de Planejament, és frenar l’augment del preu dels lloguers, que a la ciutat s’ha disparat els darrers anys.

Per fer-ho, l’Ajuntament pretén ordenar el sector dels pisos turístics i evitar que aquest tipus de negocis s’implantin en barris on el preu de l’habitatge és més assequible, fent que s’encareixin els lloguers.

A més, el projecte també pretén evitar que els pisos turístics es concentrin en una única zona del municipi, cosa que acaba canviant els barris i expulsant els comerços de proximitat. D’aquesta manera, també s’aconsegueix mantenir el teixit social dels barris i la convivència veïnal.

ALTA CONCENTRACIÓ
L’elaboració del Pla especial també ha permès a l’Ajuntament comptabilitzar on es troben els 347 pisos turístics que actualment tenen llicència a la ciutat. Segons les dades del consistori, la majoria es concentren a tocar de la platja. Per exemple, als barris de La Pineda, Lluminetes, el Baixador i el Poal n’hi ha fins a 239.