Els alumnes que han dissenyat el Range Drone. Foto: UPC

Un grup d’alumnes de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) –tres d’ells estudien a Castelldefels i un a Terrassa– han construït un drone, que han anomenat Ranger Drone, per salvar rinoceronts i elefants de la caça furtiva a l’Àfrica. L’han dissenyat en el marc d’un concurs de l’organització Wildlife Conservation UAV Challenge i és el seu projecte de final de carrera.

El dispositiu dissenyat per aquests estudiants de la UPC permet controlar d’una manera molt més efectiva la caça furtiva d’aquests animals a indrets del continent africà protegits com, per exemple, el parc nacional de Kruger, que es troba a Sud-àfrica.

A més, aquest drone és un mitjà de baix cost que funciona mitjançant una tecnologia que permet detectar els animals des de l’aire gràcies a la incorporació d’una càmera tèrmica. Després de detectar els animals, el dispositiu envia un senyal online en temps real amb la informació de la ubicació de les manades d’elefants i rinoceronts, a través d’un sistema de coordenades, als guardes de vigilància del parc en qüestió. El Range Drone no té tripulació i no utilitza comandament a distància.

UN PROJECTE DE BAIX COST
Els estudiants de la UPC han dissenyat el Ranger drone amb l’ajuda d’HEMAV, una start-up creada per exestudiants de la mateixa universitat i que té la seu instal·lada al Campus del Baix Llobregat, a Castelldefels. L’objectiu de l’organització Wildlife Conservation UAV Challenge és trobar una solució eficaç a la caça indiscriminada i furtiva d’elefants i rinoceronts als parcs nacionals, amb el principal requisit de què sigui de baix cost.

És per aquest motiu que aquesta institució va convocar un concurs d’àmbit internacional, en el qual ha participat aquest grup de quatre alumnes de la UPC.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram