Onze residències de les divuit que hi ha a Castelldefels han detectat casos. Foto: Arxiu

“L’impacte de la Covid-19 a Castelldefels ha sigut moderat”. Ho diu Ramon Morera, metge de família al CAP El Castell i regidor de Movem Castelldefels. Morera també és el regidor de Sanitat del govern municipal fins que es materialitzi la sortida dels comuns. Aquestes dades les va proporcionar en un acte telemàtic que el seu partit va organitzar per explicar l’impacte del coronavirus a la ciutat.

Segons Morera, als centres de salut castelldefelencs s’han diagnosticat 1.200 persones. A aquesta xifra cal sumar-hi tots aquells que no han presentat símptomes perquè són asimptomàtics, que es calcula que són un 26%. També cal afegir-hi aquells que no han anat al metge perquè presentaven símptomes menors i se’ls recomanava a confinar-se a casa i a aquells que han anat a hospitals, clíniques privades i altres centres de fora de la ciutat i que calcula que són un miler.

Morera va explicar a la xerrada que aquestes dades representen un 4% de contagiats a la població, per sota de la mitjana de la comarca. Per això considera que l’impacte de la pandèmia a la ciutat ha sigut “moderat”. Així i tot, el virus ha provocat la mort de 60 persones, segons les estimacions de Morera.

Sobre les residències, Morera creu que la ciutat ha aconseguit tenir la situació sota control. Només una residència de les 18 que hi ha a la ciutat ha patit un brot important amb 27 persones contagiades. A la resta, s’han registrat casos en deu geriàtrics mentre que en els set restants no se n’ha detectat cap.