Viladecans peluix autisme

Els finalistes del Viladecans Talent d’enguany. Foto: Ajuntament de Viladecans

El ‘Peluixet Aventurer’ és una joguina interactiva dissenyada especialment per a menors amb autisme. Compta amb diverses funcionalitats per oferir suport emocional, estimulació sensorial i entreteniment a aquests nens i nenes, i ha estat ideat per Irene Jiménez i Salma Rabouli, estudiants de batxillerat de l’institut de Sales. De fet, ha estat el projecte guanyador de l’edició d’enguany del Viladecans Talent a les Aules, uns premis patrocinats per l’empresa Mesoestetic que reconeixen les millors idees de negoci dels alumnes de la ciutat.

La idea de negoci del ‘Peluixet Aventurer’ ha estat mentorada per Sofia Barceló, d’Alliance Healthcare. La Irene i la Salma, a més, han guanyat un viatge de cinc dies a San Francisco, als Estats Units, per conèixer les empreses més representatives de sectors innovadors, com ara Google, HP, Meta, Salesforce o la Universitat de Stanford, entre altres. No debades, aquest osset de peluix ha estat seleccionat com la millor idea de negoci de les 200 que s’han presentat enguany al certamen. Els 10 equips finalistes van exposar els seus projectes a l’acte final del Viladecans Talent a les Aules, celebrat a ahir a Atrium, amb la presència de l’alcalde, Carles Ruiz. “El jurat ho ha tingut complicadíssim, perquè tots els equips finalistes heu presentat uns projectes molt bons i heu fet una feina i un esforç extraordinaris”, els va adreçar Ruiz.

Unes ulleres de realitat mixta, el segon premi

Per altra banda, el segon premi se’l van emportar la Catalina Vidal i la Maria Rivera, del col·legi Sagrada Família i mentorades per Sandra Caballero, de Merkapiso, per la idea ‘Real Lector’, unes ulleres de realitat mixta que, connectades a una aplicació, permeten traduir textos a pictogrames per ajudar infants amb problemes de lectoescriptura. La Catalina i la Maria van rebre un viatge de tres dies a Brussel·les com a premi, on podran visitar epicentres d’emprenedoria, vivers d’empreses i seus de companyies importants, gràcies al patrocini d’Unilever i Viladecans The Styles Outlet.

El tercer premi va anar a parar al projecte ‘Semsòmnia’, que ha ideat un biosensor mèdic per a pacients amb anèmia, presentat per Adriana Sastre i Alba Suró, de l’Escola Goar, i mentorades per Lluís Badenas, de Dynavics.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram