Llop (a l’esquerra) ha començat l’any amb molt bon peu. Foto: COE

Històrica. Aquest seria l’adjectiu que resumiria de forma més precisa l’actuació de Nil Llop en els Jocs Olímpics d’Hivern de la Joventut que s’han disputat a Lausana (Suïssa) entre els dies 9 i 23 d’aquest mes. El pratenc va penjar-se la medalla de plata en la final de 500 metres, convertint-se en el primer esportista català (i també de l’Estat espanyol) que aconsegueix un metall en aquesta competició.

Llop va disputar la prova el passat diumenge 12 en una pista situada a tocar del conegut llac de Saint Moritz i va completar-la en 36 segons i 6 dècimes, quedant-se a només 18 centèsimes de l’or, que va ser per al japonès Yudai Yamamoto. Visiblement cansat després de l’esforç, Llop va assegurar que la cursa havia estat “bastant dura, sobretot mentalment”, i va mostrar-se molt satisfet per haver pogut recuperar sensacions i haver dominat els nervis després d’haver fet una sortida falsa.

El pratenc va tornar a demostrar que està completament recuperat de la greu lesió que va patir el juny de 2018, mentre preparava la temporada de patinatge sobre rodes a Sant Boi.

PREMI DE LA UFEC
El potencial del jove patinador, a més, va ser distingit per la Unió de Federacions Esportives Catalanes (UFEC) en la 23a edició de la Festa de l’Esport Català, que es va celebrar el passat dimarts 15 a Barcelona.

El jurat dels premis va triar-lo com l’esportista masculí amb més projecció, tot i que Llop no va poder acudir a la gala, ja que estava competint a Suïssa.