L’equip va recordar Vicente Baltasar mentre celebrava el títol. Foto: AEP

Segona lliga al sarró. L’AE Prat va aconseguir proclamar-se campió de Tercera divisió el passat dia 24 després de guanyar contra el Júpiter (0-3), de manera que l’equip potablava tindrà dues opcions d’ascens, una directa –un partit contra un altre dels campions de Tercera– i una altra més llarga, de tres rondes, que disputaria si no té èxit en primera instància.

Els de Pedro Dólera van posar fil a l’agulla ben aviat per encarrilar el partit. Només s’havia jugat un minut quan Jordi Sánchez va fer una passada a l’interior de l’àrea i Ignacio, a plaer, va fer el primer del migdia a la Verneda. El partit es posava de cara ben aviat i l’avantatge es va poder fer encara més gran cinc minuts més tard.

Després d’uns minuts d’alternatives i foc creuat, els pratencs van tornar a marcar al minut 21. Albarrán xutar des de la frontal de l’àrea, però aquesta rematada es va convertir en una assistència immillorable per a Sánchez, que va controlar l’esfèrica i la va creuar lluny de l’abast d’Unzué.

Els locals, que després d’una mala segona volta van perdre les seves opcions de play-off, van començar a apropar-se a la porteria de Teixeira, però la millor oportunitat de la resta del partit va ser novament a les botes de Sánchez. Al temps afegit, el 9 pratenc es va plantar sol contra el porter gris-i-grana, però el xut de l’ex del Vilassar va topar amb la cama d’Unzué.

Els potablava van tornar del descans amb la mateixa intensitat, però el Júpiter va estirar línies i va crear perill amb dues rematades, una desviada de Mechi i un xut d’Eric López des de 25 metres que es va estavellar contra la creueta. Al minut 68, el Prat va sentenciar. Sánchez va tenir premi per la seva insistència en una jugada embolicada on es va endur dos rebots per marcar el seu dotzè gol del curs. Només la picabaralla entre Rovira i Jonathan Reina, que va acabar amb els dos jugadors al vestidor abans d’hora, va alterar la recta final del matx.

Ja amb el títol a la butxaca, l’equip va voler recordar la figura de Vicente Baltasar, una de les figures més emblemàtiques de l’entitat i que va morir el passat 16 d’octubre. Els de Pedro Dólera rebran l’aplaudiment de l’afició el pròxim 1 de maig al migdia en la visita del Santfeliuenc al Sagnier.

EL GAVÀ TORNA A GUANYAR
Per la seva banda, el Gavà continua amb la seva lluita per acabar entre els quatre primers. Els de Juanma Pons van retrobar-se amb la victòria i les millors sensacions el passat dia 24 atropellant el Manlleu (6-0).

Després de quatre empats consecutius, els blaugrana van aconseguir mantenir la tercera posició en un matí rodó on sis jugadors van veure porteria. El senegalès Faye va fer el primer gol del matí al minut 9 aprofitant una jugada d’estratègia. Els manlleuencs van tenir una oportunitat claríssima per empatar al primer temps, però una gran aturada d’Alcaraz va evitar el gol visitant.

Després del descans va començar el monòleg gavanenc. Iu va fer el segon al segon minut de la represa, Iglesias va ser l’autor del tercer després d’un córner i tres gols en cinc minuts d’Eric, Boris i Jaime Hernández van acabar d’arrodonir una jornada que serveix per allunyar fantasmes.

El pròxim diumenge 1 de maig, l’equip lluitarà per conservar la seva posició en la visita al municipal Can Rosés de Rubí.