Els dos equips van celebrar l’ascens lluny de casa. Fotos: AEP i Andrés Burgos

El futbol de la comarca va viure una jornada màgica el passat diumenge 29. L’AE Prat i la UE Castelldefels van posar la cirereta al pastís d’una temporada excel·lent amb els seus respectius ascensos –a Segona B i a Tercera–, mentre que el Gavà continua viu al play-off per pujar de categoria.

LA DERROTA MÉS DOLÇA
Els potablava van certificar l’ascens a la ciutat esportiva de Tajonar, on van perdre contra l’Osasuna Promesas (1-0), però van resistir l’empenta dels navarresos durant tot el partit i van fer bo el 3-1 del partit d’anada al Sagnier. Toni Teixeira va evitar les primeres rematades dels rojillos que van començar el partit bolcats contra la porteria pratenca. Jordi Sánchez va tenir l’oportunitat més clara dels de Pedro Dólera al minut 15, però els locals van recuperar el control del matx i només les intervencions de Teixeira van mantenir l’empat al descans.

Els de José Manuel Mateo van continuar atacant, però el Prat amenaçava amb la contra. La insistència dels navarresos va tenir la seva recompensa al minut 72, quan Miguel Díaz va rematar de cap una falta lateral. Lluny d’espantar-se, els potablava van gaudir de dues ocasions en les botes de Nacho i Elhadji, però en els darrers 10 minuts de joc el filial d’Osasuna va continuar atacant, sense èxit.

Quan l’àrbitre va xiular el final, l’equip, el cos tècnic i els 500 aficionats que havien viatjat fins a Navarra van celebrar plegats el retorn a la categoria de bronze del futbol estatal dos anys després.

TORNEN A TERCERA
La trajectòria del Castelldefels a Primera catalana només ha durat una temporada. Els de Miki Carrillo van aconseguir sumar els 70 punts –els mateixos que el Santboià però amb millor goal average– després de la victòria a la darrera jornada al municipal d’Amposta (1-3). Jairo, l’home gol dels castelldefelencs, va ser el gran protagonista del partit amb un hat-trick a la capital del Montsià. Els dos primers gols del davanter van arribar en dos minuts, 34 i 36.

Després d’uns minuts sense ocasions clares, Jairo va sentenciar el matx i l’ascens amb el seu 29è gol del curs al 73’. Erik Pascual va escurçar distàncies al 80’, però el matx no va perillar.

EL GAVÀ, A CIUDAD REAL
L’altre equip de la comarca que encara té opcions de pujar a Segona B és el Gavà. Els de Juanma Pons van superar la primera eliminatòria contra el Marino de Luanco en la primera fase per un 4-3 total i el passat dia 30 va conèixer el seu rival per a la segona fase del play-off, l’Almagro CF de Ciudad Real. El partit d’anada es jugarà a la Bòbila el dia 5 de juny i el següent cap de setmana es disputarà la tornada a l’estadi Manuel Trujillo. Si l’equip supera aquesta fase, encara hauria de jugar una tercera eliminatòria.