Castillejo (de blanc) al podi amb el tradicional barret basc. Foto: BSS

Era un dels favorits i no va fallar. Carles Castillejo s’ha convertit en el rei indiscutible de la història recent de la Behobia San Sebastián, una de les mitges maratons més populars del moment. L’atleta viladecanenc va tornar a exhibir el seu excel·lent estat de forma i va proclamar-se vencedor de la cursa, que es va disputar el passat diumenge 12 i que va fer que gairebé 25.500 corredors es posessin a prova.

L’atleta d’Adidas va ser el més ràpid en la categoria absoluta masculina i va travessar la meta en 1 hora i 36 segons, quedant-se molt a prop de la plusmarca de la Behobia, 1 hora i 19 segons, que ell mateix va aconseguir l’any passat. El murcià Camilo Santiago (1 hora, 1 minut i 28 segons) i l’atleta local Iraitz Arrospide (1 hora, 2 minuts i 35 segons) van acompanyar Castillejo al podi masculí, mentre que Aroa Merino (1 hora, 11 minuts i 5 segons), Maria Vinyet Noguero (1 hora, 16 minuts i 42 segons) i Dolores Marco Oyarzabal (1 hora, 16 minuts i 52 segons) van ser les tres ocupants del podi en la categoria femenina.

Dies després d’aquest nou triomf, Castillejo va fer una publicació a la seva pàgina de Facebook explicant les sensacions que li havia deixat la cursa, assegurant que després d’un inici ràpid i d’una pujada força lenta a Gainztxurizketa va aconseguir una petita renda juntament amb Santiago. L’experiència de Castillejo li va permetre, novament, distanciar-se del runner murcià i aconseguir l’espai necessari per guanyar la cursa en solitari.

Castillejo ja s’ha recuperat de l’esforç que va fer per vèncer a la capital guipuscoana i ja prepara el seu pròxim repte: la 94a edició de la Jean Bouin, a Barcelona el pròxim diumenge 26.