Ruscalleda apadrina les jornades. Foto: Arxiu

Un any més el Prat acull durant aquests dies –del 5 de març al 12 d’abril– la celebració de les Jornades Gastronòmiques del Pota blava i la Carxofa Prat, que enguany arriben a la sisena edició. Com a la resta d’edicions, les jornades estan organitzades per l’Associació de Gastronomia i Turisme del Baix Llobregat (AGT).

Es tracta de l’esdeveniment gastronòmic més important de l’any al municipi, que se centra en les dues varietats gastronòmiques estrella de la ciutat: el pollastre Pota Blava i la Carxofa Prat. Durant aquests dies un total de divuit restaurants del Baix Llobregat ofereixen menús elaborats amb productes del Parc Agrari –especialment, la Carxofa Prat– i amb pollastre Pota Blava. Els locals que hi participen són majoritàriament del Prat, però també de Gavà, Sant Boi i l’Hospitalet.

Els menús que ofereixen els restaurants participants consten d’un primer plat, un segon plat, postres i una cervesa.

RUSCALLEDA, PADRINA
En l’edició d’enguany, la padrina és la reconeguda cuinera Carme Ruscalleda, la qual va assistir a l’acte de presentació de les jornades el passat dijous 5 de març. L’acte va tenir lloc a l’Antiga Fàbrica Damm, a Barcelona.

Ruscalleda sempre ha apostat pel producte de temporada i de proximitat, aspectes que es tenen molt en compte i es volen difondre al sector de la restauració de la zona.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram