La terrassa d’un establiment de Castelldefels, dies abans de l’anunci del tancament durant 15 dies. Foto: Àlex Recolons / ACN

El Gremi d’Hostaleria de Castelldefels i Baix Llobregat ha publicat una carta on explica que s’oposen “fermament” al tancament de bars i restaurants, tal com va anunciar la Generalitat divendres passat. Des de l’entitat consideren que “es produiran pèrdues irreparables pel sector” i que això també tindrà conseqüències en altres sectors com l’agroalimentari.

Els agremiats expliquen que bars i restaurants han estat “qui més mesures ha pres” per garantir la salut dels clients i usuaris, tot i que reconeixen que cal “disminuir l’activitat social” de la ciutadania perquè “és on veritablement s’està ocasionant la transmissió del virus”.

Des del Gremi també denuncien que el Govern “no ha escoltat les propostes del sector”, a qui acusen d’actuar amb una política de “fets consumants” que el sector de la restauració no pot modificar. Per això reclamen que les ajudes “s’implementin de manera urgent” i que no siguin línies de finançament que els portin a l’endeutament, sinó que demanen que siguin “ajuts directes, el rescat del sector”.