El barri de Gavà Mar concentra gairebé tots els pisos turístics de la ciutat. Foto: Ajuntament

Gavà ja té el seu Pla Especial Urbanístic que regula l’ús turístic dels habitatges al municipi. Des de l’Ajuntament expliquen que aquest document vol garantir la convivència del turisme amb el dret a l’habitatge, el descans dels veïns i una mobilitat sostenible. El Pla arriba després que el govern municipal decidís suspendre, durant un any, el permís i les llicències per obrir nous establiments turístics a la ciutat.

Durant aquest any, a més d’elaborar el Pla Especial Urbanístic, els tècnics i especialistes del consistori també han elaborat estudis per observar l’impacte d’aquest negoci a la ciutat. Per exemple, han detectat que 218 dels 223 pisos turístics que hi ha a la ciutat es concentren al barri de Gavà Mar. La majoria d’aquests negocis estan a la zona que hi ha entre la platja i l’autovia, cosa que suposa una concentració molt elevada.

Per això, en aquesta part de la ciutat es limitarà l’obertura de nous pisos turístics a un total de 5% en cada illa de cases. Aquesta mesura especial s’afegeix a les que regiran a la resta de la ciutat, on no es podran obrir aquest tipus de negocis en habitatges de protecció social ni en habitatges que no compleixin amb la legalitat.

Des de l’Ajuntament, que defensen que “aquesta regulació és coherent” amb el model de ciutat que impulsen i que manté el “caràcter residencial” del barri de Gavà Mar. En aquest sentit, també expliquen que el govern municipal ja preveu construir un hotel a la zona de Llevant Mar i altres usos turístics al sector de la Marinada.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram