Un cultiu d’espàrrecs, raves i remolatxa de Gavà totalment negat aquest abril. Foto: Unió de Pagesos

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) s’ha compromès a incloure les millores de les infraestructures de reg i de drenatge del Parc Agrari al proper pla d’inversions que elabori. Així ho va dir el director de l’ens, Lluís Ridao, en una reunió que va mantenir aquest dilluns amb representants d’Unió de Pagesos per via telemàtica. Una de les principals accions que es faran serà la millora del drenatge de l’estany de la Murtra, al límit entre Gavà i Viladecans.

A més, Ridao va dir als representants del sindicat que es farà una reunió amb totes les administracions i agents implicats en el Parc Agrari per fer un inventari de totes les infraestructures hidràuliques que hi ha als camps de cultiu. L’objectiu és saber de qui és cadascuna d’aquestes eines de reg i de drenatge i així poder-ne fer el correcte manteniment perquè funcionin bé quan siguin necessàries.

Amb aquests compromisos, Unió de Pagesos espera que se solucionin els problemes relacionats amb l’aigua que pateixen els agricultors que treballen al Parc Agrari. Un dels principals són les inundacions que es produeixen, sobretot a la zona del Delta, i que posen en risc o directament malmeten totalment les collites dels pagesos de la zona. Aquesta situació ha estat especialment greu aquest any, quan s’han produït tres episodis d’inundacions que han fet perdre gairebé tota la collita a diversos agricultors.

Unió de Pagesos, que recorda que hi ha un estudi de l’ACA elaborat el 2009 que ja diu quines inversions s’han de fer per resoldre aquest problema, remarca que, si no se soluciona aquest problema, molts pagesos es veuran obligats a abandonar les terres perquè el cultiu és insostenible econòmicament. Des del sindicat també expliquen que aviat es reuniran amb el Departament d’Agricultura per parlar sobre les solucions a aquest problema.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram