Els Mossos entrant a Plastiverd per escorcollar-la. Foto: Àlex Recolons / ACN

L’Ajuntament, a través de Protecció Civil, demanarà a Plastiverd que revisi el seu Pla d’Autoprotecció (PAU) amb l’objectiu de “reforçar al màxim la prevenció de riscos”. Aquesta és la mesura que ha decidit emprendre el consistori després de l’explosió que hi va haver a La Canonja dimarts 14 a IQOXE, empresa que forma part del mateix grup que Plastiverd.

De fet, les dues companyies formaven part de la desapareguda La Seda de Barcelona i van ser comprades pel Grup Industrial Cristian Lay durant el concurs de creditors que va viure La Seda, mantenint la seu d’IQOXE a la ciutat. Per això, dijous 16 els Mossos d’Esquadra en van escorcollar les oficines i van fer diverses preguntes als treballadors.

Segons l’ACN, els agents ho van fer per ordre de la magistrada del jutjat d’instrucció número 1 de Tarragona, que està investigant els fets per determinar què va provocar l’explosió del reactor i determinar quina responsabilitat ha tingut l’empresa en tot plegat.

Tot i la petició, des del consistori recorden que l’activitat que duu a terme Plastiverd a la ciutat no és tan perillosa com la que es feia a la fàbrica de La Canonja i asseguren que “el municipi no està exposat a riscos tan greus” com els de Tarragona. Igualment, entre el 2015 i el 2016 es van produir dues fuites i un incendi a les turbines de la fàbrica de Plastiverd.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram