Cartells de les manifestacions de suport al Consolat. Foto: Blanca Blay / ACN

Una setmana al Consolat d’Uruguai. Aquest és el temps que es van passar tancades, a principis de mes, una mare i la seva filla de set anys, davant la negativa de la progenitora i del mateix cònsol a entregar la menor al seu pare, tal com havia decidit una jutgessa de l’Audiència de Lleida.

Un dels motius pels quals la mare s’hi negava és perquè assegura que l’home havia comès abusos sexuals sobre la menor, unes acusacions que han estat arxivades pels tribunals després d’investigar-les. Finalment, l’Audiència de Lleida va decidir donar la custòdia de la menor al pare, que és d’Astúries però viu a Vielha, perquè considera que la mare la posava en contra d’ell.

Fins ara, la menor vivia a Castelldefels amb la seva mare, originària d’Uruguai. De fet, com recull l’ACN, si la jutgessa va triar el consolat com a lloc “neutral” on el pare havia de recollir la menor, va ser per la bona relació que la mare i la filla mantenien amb el cònsol.

Després d’una setmana tancades al Consolat, on a l’exterior es van organitzar diverses manifestacions d’entitats feministes per mostrar el seu suport a la dona, finalment la mare va entregar la seva filla i es va tancar el cas, que va estar a punt d’obrir una crisi diplomàtica.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram