La incubadora està ubicada al Campus de la UPC de Castelldefels. Foto: Ajuntament

El passat dijous 27 de novembre es va inaugurar a Castelldefels la primera incubadora de l’Estat espanyol destinada a encabir empreses de tecnologies de l’espai. El nou centre està ubicat a l’edifici RDIT, al campus universitari de la UPC.

Es tracta d’un projecte que ha comptat amb el suport dels consistoris dels municipis veïns de Gavà, Viladecans, El Prat i Sant Boi, a més del de l’AMB, la Diputació de Barcelona i la mateixa Universitat Politècnica.

El nou espai acollirà empreses que hagin estat creades fa menys de cinc anys i que el seu negoci es basi en l’ús de sistemes o tecnologies espacials.
De moment, a Castelldefels ja s’hi han instal·lat quatre empreses (Hemav, WSN-IP Anywhere, DAPCOM i Born Positiu), les quals generen una trentena de llocs de treball directes i indirectes. Es calcula que al llarg del primer trimestre de l’any que ve ja n’aculli una desena.

Cada empresa que s’incubi al centre de Castelldefels rebrà un incentiu econòmic de 50.000 euros per desenvolupar la seva activitat, a mesura que assoleixi els objectius que es marqui.

UN CENTRE PIONER
La nova incubadora de Castelldefels -el primer Business Incubation Centre (BIC) que l’Agència Espacial Europea ha obert a Espanya- se suma així als altres deu centres que l’Agència té distribuïts a diversos països europeus, com ara Holanda, Anglaterra, França, Alemanya, Bèlgica o Itàlia.

La idea és que el centre de Castelldefels aculli de cara al 2018 entorn de quaranta empreses. En l’àmbit europeu, aquests centres acullen unes noranta empreses l’any i, fins al dia d’avui, han facilitat la creació de més de 250 start-ups tecnològiques a Europa.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram