Centenars de ciutadans es van manifestar per condemnar el crim. Foto: Ajuntament

Un centenar de viladecanencs i viladecanenques es van trobar davant de l’Ajuntament el passat 23 de setembre per condemnar la mort de Susana Cortés. Aquest nou cas de violència de gènere va trasbalsar els veïns i veïnes que coneixien la víctima quan es van assabentar com havien passat els fets.

Susana Cortés va morir el passat 18 de juny, quan els Mossos van rebre l’avís que hi havia una dona morta a casa seva. Quan li van fer l’autòpsia, aquesta va determinar que la víctima havia patit una hipoglucèmia, una baixada del sucre en sang. Aquesta causa encaixava amb el fet que, la dona, era diabètica.

Però els agents de la policia catalana van continuar estirant el fil i van seguir investigant el cas en detectar un possible delicte d’omissió de socors per part de la seva parella.

Aquest camí va permetre determinar que l’home no havia ajudat la dona mentre estava patint la baixada de sucre i l’havia deixat morir.

De fet, al mòbil li van trobar un vídeo on havia gravat l’agonia que va patir Susana Cortés mentre li estava baixant el sucre i s’estava morint. Al telèfon també hi van trobar altres vídeos on es poden veure vexacions i maltractaments que va patir la víctima.

Davant de tots aquests fets, els agents dels Mossos d’Esquadra van detenir l’home, acusat d’homicidi, omissió de socors i maltractaments en l’àmbit de la llar.

La jutgessa del jutjat d’instrucció número 2 de Gavà, on la víctima regentava un bar des de feia anys, va decretar l’ingrés a presó provisional del detingut, segons l’ACN.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram