Acte de col·locació de la primera pedra de la tercera fase del passeig Marítim. Foto: GHC

El passat dimecres 12 de novembre es va col·locar la primera pedra de la tercera fase del passeig Marítim de Castelldefels, un tram que ha portat polèmica des de fa temps, ja que aquesta tercera fase de les obres del projecte contemplava la construcció de quatre grans plataformes destinades a la instal·lació de restaurants, durant tot l’any, a només deu metres dels habitatges.

Els veïns, agrupats en la plataforma Stop Fase 3, des d’un primer moment van fer sentir les seves reivindicacions a l’alcalde, Manuel Reyes (PP), i van demanar la supressió d’aquestes plataformes.

Finalment, la proposta veïnal va ser aprovada al Ple per unanimitat. De fet, “va ser la mateixa Àrea de Governació qui va presentar la moció per retirar les quatre plataformes arran de les queixes dels veïns”, segons expliquen fonts municipals.

Així, amb els vots a favor de tots els partits, es va traslladar la demanda al Ministeri de Foment, qui finalment ha retirat la construcció de les quatre plataformes del projecte.

Els veïns d’Stop Fase 3 s’han mostrat satisfets “per haver aconseguit l’eliminació de les quatre plataformes inicialment previstes per a la ubicació de restaurants fixos”.

Tot i això, el grup local d’ICV-EUiA considera que “el projecte s’ha fet ràpid i malament i sense comptar amb el consens polític ni amb la ciutadania, per un únic motiu: les presses electorals de l’alcalde Reyes”. Segons els ecosocialistes, aquesta obra, que podria haver estat “un problema afegit al barri”, s’ha impedit gràcies a “l’organització dels veïns i veïnes d’Stop Fase 3”.

Per la seva banda, el grup municipal del PSC coincideix amb els verds que “l’alcalde Reyes va tirar endavant el projecte definitiu del passeig sense comptar amb la participació del veïnat durant tot el procés”.

Un altre fet polèmic és que part del finançament -que havia d’assumir plenament Foment- anirà a càrrec de l’Ajuntament, que pagarà el mobiliari i l’ornamentació. Segons, l’AVVIC, que forma part del govern amb PP i CiU, “tot això queda per veure i és una partida secundària”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram